Halvledare

Halvledare finns i nästan alla elektriska enheter i världen leder ström delvis mellan en isolator och en ledare. Elfa Distrelec har ett omfattande sortiment av halvledare för många olika tillämpningar.

Halvledare är vanligtvis tillverkade av kisel, vilket gör att de passar för att leda elektrisk ström genom kretsar.

Vad är de?

En halvledare är ett material som leder elektricitet mellan en ledare och en isolator, vilket innebär att halvledare delvis leder elektrisk ström. Halvledare tillverkas vanligtvis av kisel och finns på många ställen i nästan alla datorer samt i smartphones där halvledare kan hittas överallt i mycket små storlekar.

Diskreta halvledare

Diskreta komponenter och enheter har bara ett elektriskt kretselement, exempelvis: dioder, kondensatorer, motstånd och transistorer.

Integrerade kretsar

De flesta mikroprocessorer, timers, förstärkare etc. fungerar med hjälp av integrerade kretsar. Integrerade kretsar kan innehålla miljontals otroligt små motstånd, kondensatorer och ännu fler komponenter.

Tillämpningar

Halvledare är viktiga delar av de flesta elektroniktillämpningar. Det kan vara allt från stora datortillämpningar till små handhållna elektronikenheter.