Våra Villkor

Frakter och fraktkostnader inom Sverige

Alla katalogpriser på den svenska hemsidan är angivna i svenska kronor exkl. moms. Elfa Distrelec förbehåller sig rätten att justera priser beroende på omständigheter utanför vår kontroll. Vi reserverar oss även för att det kan uppstå avvikelser gällande saldo. Om leverantören inte kan skicka oss fler artiklar har vi rätten att avboka ordern.

Farligt gods, skrymmande gods levereras med ekonomipaket för företag.

 

Företag

Normal leverans DHL express SEK SEK SEK
Ordervärde 0-250 250-600 600+
Fraktavgift 120 85 0
Ekonomi leverans SEK SEK SEK
Ordervärde 0-250 250-600 600-
Fraktavgift 89 39 0

Privat

Normal leverans DHL express SEK SEK
Ordervärde 0-1000 1000+
Fraktavgift 105 0


 

Avhämtning i butik
Ett alternativ för alla kunder som vill hämta sina varor i butik.

Beställer du varor som lagerförs i butik, så finns de för avhämtning efter 2 h. Beställer du varor före kl 17.00 som skickas från huvudlagret till butik finns de normalt sett  för avhämtning efter 1-2 dagar. Lämna mobilnummer i referensfältet för sms-avisering när varorna finns att hämta.

Skrymmande, ömtåligt samt produkter som väger mer än 35 kg levererar vi på lämpligaste sätt. Varierande leveranstid.

Returer

Returer företagskunder

Köpt vara får returneras eller bytas inom 14 arbetsdagar efter ankomstdatum. Varan skall återsändas i oskadat skick, i originalförpackning och med betald frakt. Undantag från returrätten utgör allt slags specialbeställt material som inte ingår i vårt ordinarie sortiment. Returer får inte skickas mot efterkrav.

För returer inom 14 arbetsdagar gör vi ett administrativt avdrag på 100 kr. Önskar du returnera varan efter 14 arbetsdagar görs ett prisavdrag på 20 %. På returer som är 3-6 månader görs ett avdrag med 50 %. Är returen äldre än 6 månader har vi rätt att neka retur.

Vi tar inte emot returer på ESD-produkter.

Ersättningsleveranser när vi har orsakat fel hanteras normalt sett samma dag innan kl 15.00. Därefter ligger hanteringen dagen efter.

Alla returer måste ha ett returnummer. Det enklaste och snabbaste sättet att göra en retur är att logga in på mina sidor och göra returen direkt online alternativt maila till order@elfa.se

Returer privatkunder

Köpt vara får returneras eller bytas inom 14 arbetsdagar efter ankomstdatum. Varan skall återsändas i oskadat skick, i originalförpackning och med betald frakt. Returer får inte skickas mot efterkrav.

Önskar du returnera felbeställd vara inom 14 arbetsdagar erbjuder vi full returrätt mot att du betalar frakt för paketet tillbaka till oss. Önskar du returnera varan efter 14 arbetsdagar görs ett prisavdrag på 20 %. På returer som är 3-6 månader görs ett avdrag med 50 %. Är returen äldre än 6 månader har vi rätt att neka retur.

Vi tar ej emot returer på ESD-produkter.

Ersättningsleveranser när vi har orsakat fel hanteras normalt sett samma dag innan kl 15.00. Därefter ligger hanteringen dagen efter.

Alla returer måste ha ett returnummer. Det enklaste och snabbaste sättet att göra en retur är att logga in på mina sidor och göra returen direkt online alternativt maila till order@elfa.se

Reklamationer

Reklamationer måste i alla lägen göras inom 12 månader efter fakturadatumet. Det åligger köparen att ankomstkontrollera varan omgående vid leverans för att upptäcka fel eller andra avvikelser för beställningen.

Är varan skadad vid ankomsten ska mottagaren omgående anmäla detta till speditören. Är varan försäkrad ska anmälan ske till mottagarens försäkringsbolag. Övriga reklamationer ska anmälas omgående till vår Kundservice, reklamationsavdelning.

Alla reklamationer måste ha ett returnummer (RMA nummer). Detta erhåller du genom att maila till order@elfa.se
eller ringa till Kundservice på telefonnummer +46 (0)20 75 80 00.

Om paketet saknar ett RMA nummer vid ankomst till centrallagret kommer din retur att avslås. RMA numret är giltigt i 20 dagar. Om vi har orsakat felet står vi för transporten tillbaka till centrallagret annars ber vi dig skicka tillbaka varan med valfri speditör till angiven adress som du får av Kundservice.

Service- och reparationsärenden

Vid behov av service eller reparation av vara inköpt hos Elfa Distrelec, skall alltid kontakt med Elfa Distrelecs reklamationsavdelningen tas innan varan återsändes. Vid garantiåberopan skall alltid faktura/kvitto finnas till hands. Normalt gäller garantin ett år.

Avvikelser från tekniska data

Vi reserverar oss för avvikelser i mått eller utseende från Elfa-katalogens specifikationer. Avvikelserna är i så fall obetydliga och beror som regel på det snabba tekniska framåtskridandet i branschen.

Restnotering

Om varan är tillfälligt slut i vårt lager, restnoterar vi artikeln eller hela ordern i avvaktan på leveransmöjlighet. Så snart vi får varan sker omgående leverans, som är fraktfri inom Sverige. Vid förfrågan om restnoterade varor, kontakta vår kundservice via mail order@elfa.se
eller telefonnummer +46 (0)20 75 80 00.

Vi reserverar oss även för att det kan uppstå avvikelser gällande saldo. Om leverantören inte kan skicka oss fler artiklar har vi rätten att avboka orden.

Force majeure

Leveransförsening på grund av händelser utanför vår kontroll fritar oss från all skadeståndsskyldighet. Vi kan därför inte ansvara för köparens ev uppgörelser med tredje person i fråga om skadestånd för försenad eller felaktig leverans, fabrikationsfel etc om vi inte särskilt avtalat det.

Priser

Elfa Distrelecs priser är angivna i svenska kronor exklusive moms och är så långt möjligt fasta under katalogens giltighetstid. Dagspriset ser man på www.elfa.se
. Elfa Distrelec förbehåller sig rätten att justera priser beroende på omständigheter utanför vår kontroll. Priser på produkter i Elfas Distrelecs sortiment finns i den tryckta katalogen samt i hemsidans elektroniska katalog, kundvagn respektive kassa.
Om en given vara presenteras med olika prisuppgifter vid samma tidpunkt är det korrekta priset alltid tillgängligt i kassan på hemsidan. 

Betalningsvillkor

15 dagar netto (gäller endast företagskunder) från fakturadatum under förutsättning att särskild överenskommelse ej träffats.
Vid fördröjd inbetalning debiteras dröjsmålsränta enligt räntelagen.
Vi erbjuder även kortbetalning med Mastercard, VISA och Pay Pal vid köp på vår hemsida.
För nyregistrerade företagskunder görs en kreditupplysning.

Seal 2012

I tillämpliga delar gäller i övrigt SEAL 2012. Se PDF-dokument.

Leveransbestämmelser för privatkunder

Ovan nämnda leveransbestämmelser gäller. Vid garantiärenden hänvisar vi till konsumentköplagen.